Tasting Room Wine Bar טייסטינג רום בר יין

VISIT US

בר‭ ‬וחנות‭ ‬יין‭ ‬קונספטואלים‭ ‬במבנה‭ ‬טמפלרי‭ ‬בשרונה‭ ‬המבוססים‭ ‬על‭ ‬מערכות‭ ‬מזיגה‭ ‬אוטומטיות‭ ‬וחדשניות‭, ‬המוזגות‭ ‬ממבחר‭ ‬של‭ ‬40‭ ‬יינות‭ ‬בשלוש‭ ‬מידות‭ ‬מזיגה‭ ‬שונות‭. ‬במקום‭ ‬מאות‭ ‬יינות‭ ‬מהארץ‭ ‬ומהעולם

הניתנים‭ ‬לשתייה‭ ‬במקום‭ ‬או‭ ‬לרכישה‭ ‬במחיר‭ ‬חנות‭. ‬מגוון‭ ‬קוקטיילים‭ ‬ייחודיים‭ ‬ותפריט‭ ‬אוכל‭ ‬מגוון‭ ‬הכולל‭ ‬גבינות‭, ‬נקניקים‭, ‬לחמים‭, ‬ברוסקטות ‬ועוד‭. ‬במקום‭ ‬חדר‭ ‬טעימות‭ ‬פרטי‭.‬

A trendy bar and wine store located in the historic “Sarona Complex” offers an innovative concept; an automated pouring system allowing the customer to taste 40 wines from Israel and abroad by the use of a smart card. The wine bar also offers an excellent array of cocktails and an extensive food menu. A private tasting room is available.

 

For planning an event please contact Ilanit 054-4955696

Tasting Room – אירופה בשרונה

היום נפתח באופן רשמי ובמסיבה חגיגית ה- Tasting Room בשרונה. מרתף יין שמשלב את כל מה שאדם צריך בכדי לקבל חוויה כוללת של כל החושים. הירידה אל המרתף, העיצוב המשגע ומערכת המזיגה המרהיבה, מהווים חוויה אמתית מקצועית ונכונה כל כך בימינו. יעל עופר זכתה להצצה מקדימה ולכמה שעות, הרגשה אמיתית של אירופה

הירידה בגרם המדרגות למעמקי מרתפו של מבנה טמפלרי במתחם שרונה המתחדש, מנתקת אותנו בבת אחת מהחום המהביל והמולת המכוניות של רחוב קפלן ושואבת אותנו היישר לחלל השרוי באפלולית נעימה וקרירה. 

תל אביב לא מפסיקה להפתיע בסצנת הבילוי והקולינריה. היזמים מפיחים חיים במרתפים שהיוו חלק מהאדריכלות הטמפלרית ושחלקם שימשו במקור כיקבים. במרתף המבנה שהיווה מרכז קהילתי, חברתי ודתי לחברי הישוב, נחנך TASTING ROOM - חנות ובר יין בקונספט חדשני המציע חווית טעימה מסוג אחר, מעין דיסני לנד לחובבי יין.

החוויה מתחילה בעיצוב החדשני והמושקע מהמסד ועד הטפחות שמשלב הקפדה וקלילות, אלגנטיות ויוקרה כשם שמשדר אוסף היינות העשיר והאיכותי שגובש במקום בהקפדה ובמקצועיות. במקום הד צלילי חליצת פקקי שעם הצפוי בברי יין, השעם מהווה כאן השראה לעיצוב התקרה והמדפים המצופים בלוחות שעם. אפשר לקנות בקבוק יין ולנשנש על הבר או לשבת על המרפסת, אך גולת הכותרת היא חדר הטעימות ובו מערכות מזיגה הפועלות באמצעות כרטיסים חכמים הנטענים בשקלים. 

 

ראוי לציון ואף מחמם את הלב כי רוב היינות הינם ישראלים (כ70%). על פני קיר שלם מוצבות המערכות הכוללות צג, המציג את כרטיס הביקור של היין ומתחתיו פרטים נוספים כמו הכרם, השנה, הסדרה והעלות. הלקוחות מכניסים את הכרטיס לחריץ ובוחרים את כמות היין בין טעימה 25 CC , חצי כוס 75 CC וכוס מלאה 125 CC. על הכרטיס מופיעה יתרת השקלים, יש עוד רגע לחשוב לפני שלוחצים על הכפתור ולא שוכחים להעמיד את הכוס ששולפים מהמדף כפי שקרה ללקוח נלהב. מי שבחר ביין והבקבוק התרוקן באמצע המזיגה האוטומטית, יחויב על הכמות שנמזגה בלבד. צוות שהוכשר במיוחד מסייע ללקוחות, מסביר, ממליץ ומדריך.

 

בין היינות המצוינים שניסינו: קברנה פרנק 2011 של מרגלית, נובל 2009 ובלנד ירושלים של פלאם. מחיר לדוגמא: יין בלנד "DEEP PURPLE" של יקב נעמן מרמות נפתלי - פרוט הבלנד (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטיט ורדו) יישון חבית 13 חדשים, והסבר על הארומה וגוף היין. טעימה 8 ₪, חצי כוס 20 ₪ וכוס שלמה 33 ₪. היין היקר ביותר הוא סדרת רום של ירדן יקבי הגולן 2008, טעימה 40 ₪, חצי 100 ₪ וכוס מלאה 166 ₪.

להקמה וניהול המקום חבר צוות מנצח שכל אחד מומחה בתחומו שקנה לו מוניטין ובעל אמירה אישית.

הבעלים אבי (אבשלום) כהן שהוא בעל יקב "אבשלום" מספר על התהוות הרעיון: "ב- 2005 ביקרתי באיטליה במרתף כפרי, קניתי כרטיס חכם ב- 100 יורו והשתוללתי. לפני כשלוש שנים התחלתי לגלגל את הרעיון והיום תיירים ומקומיים יכולים לטעום מגוון יינות של יקבים מכל רחבי הארץ לפני שהם רוכשים בקבוק".

רוני ססלוב שנולדה אל חיק עולם היין הישראלי החדש והשתלבה ביקב שהקים אביה ברי (יקב ססלוב לשעבר) מנהלת את המקום ויוצקת תכנים וחוויות : "הקונספט של המקום מאפשר הנגשה ליינות לא מוכרים מיקבים קטנים וגדולים, ותיקים וחדשים. מרגש אותי להראות שאנו מייצרים בארץ יינות נהדרים. שלא כמו בחנויות יין שהמוכר לא מכיר אותך ואת טעמך, כאן יש תהליך טעימה ולמידה. הצריכה בארץ עדיין נמוכה יחסית אבל המודעות עולה".

 

התפריט מורכב ממוצרים של אמני אוכל ארטיזנים ידועים בתחומם. בין מזיגה עצמית עם הכרטיס שלי חזרתי לבר לנשנוש מפלטת הגבינות של משק עפאים, בשרים קרים של השרקוטרי דידייה לבקוביץ, וברוסקטות עשירות טעמים פרי יצירתה של השפית אביבית פריאל אביחי (שעל ביצועה חולש יואל רחבינסקי). המנות הורכבו במחשבה תחילה כך שישתלבו עם יינות קלילים וכבדים, לבנים ואדומים ולכן חומרי גלם כמו שום טרי או חומץ נעדרים ממנו.

מעבר לדלפק הבר אני שמחה לפגוש את אדי ניומן הברמן הוותיק שבמהלך השנים נהג לפנק אותנו בברים שעבד ובוישניאק המפורסם שלו. גם פה לא וויתרו על נוכחותו. 

איך עומדים באתגר לבנות תפריט קוקטיילים בבר יין שהיין הוא השחקן הראשי המועדף?

"התמקדתי בשישה קוקטיילים מיוחדים שמשלבים את המשקאות שאני מכין בעצמי, כמו טוניק תוצרת ביתי וביטרס פירות הדר", מגלה ניומן ומרים איתנו צ'ייסר כפול האחד של טאקילה ומיד אחריה, באותה נשימה, שותים שוט סנגריטה עגבניות טריות שכתש עם בצל ולימון.

לנישנוש אחרון טעמתי ממרמלדות פירות היער והפרלינים של השוקולטייר הנודע אלי טראב. 

האיורים המעודנים שעל הקירות ,המזכירים דמויות מיתולוגיות המעוררים את הדמיון. לרגע חשדתי שאת האיור של ראש יען וזנב סוסון ים וראש סוס פראי ראיתי בעיני רוחי, אולי בהשפעת ערבוב היינות והצ'ייסרים, אך בירור קל העלה שעל הפנטזיה חתום האמן המסקרן מל סאסי מוסקוביץ.

מאת: יעל עופר

צילום: רן בירן